8.08.2009

2006 NAISMAALIKUNSTNIKE NÄITUS

„TARTU NOORTE NAISMAALIKUNSTNIKE SUVEPÄEVAD“
Tartu Kunstimajas 5. - 30. juulini 2006



MINU MAALID









AVAMINE



Vasakult: galerist Külli Aleksanderson, mina, Meiu Münt, Kaie Luik, Meta Narusberk ja Külli Suitso. Eda Lõhmus ei saanud avamisele tulla. Oli vist välismaal.
Tõnis Kriisa foto.



Tõnis Kriisa foto.



Tõnis Kriisa foto.

PRESSITEKST

„TARTU NOORTE NAISMAALIKUNSTNIKE SUVEPÄEVAD“
Tartu Kunstimajas 5. - 30. juulini 2006


Tartu noori naiskunstnikke teatakse juba, kuid rohkem veel kujutatakse ette. See olevus - Tartu noor naismaalikunstnik - on väga marginaalne, salapärane, lausa müstiline. Keegi ei tea, milline ta täpselt välja näeb, ei teata täpselt ta nimegi, kuid aeg-ajalt ilmuvad Tartu noore naismaalikunstniku maalid isegi Tallinna galeriide seintele ja paljud on meeldivalt üllatunud.

Näitusel esineb kuus Tartu noort naismaalikunstnikku: Kaie Luik, Eda Lõhmus, Meiu Münt, Meta Narusberk, Maris Palgi ja Külli Suitso.

Eda Lõhmuse heledad eksistentsiaalsed maastikud on läbitunnetatud ja peente värvivarjunditega. Musta kiindunud Meiu Mündi nappide vahendite ja üksikute korduvate motiividega pildid on ühtaegu emotsionaalselt soojad ja samas hõrgult iroonilised.

Kaie Luik ja Maris Palgi on teinud näitusi nii eraldi kui ka koos. Kaie Luik kujutab tavalisi naisi tavalises pesus, Maris Palgi maalid on tihedalt seotud tema perekonna, kodukoha Ilmatsalu ja õpetajaametiga.

Meta Narusberki maalide mälupildilikud stseenid kätkevad endas kummalist igatsust ja lapsepõlve. Tartust pärit, praegu Taanis elava, Külli Suitso lähedaste inimeste perekonnaalbumlikud portreed on jõulised ja kirkad.

Näitus kestab 5. juulist 30. juulini 2006. aastal.

Tartu Kunstimaja (Vanemuise 26) on avatud kolmapäevast esmaspäevani, kell 12-18.

Näitusetegevust Tartu Kunstimajas toetavad Eesti Kultuurkapital, Tartu LV kultuuriosakond, Kultuuriministeerium

Kommentaare ei ole: